PS5 pre-order chaos

met Geen reacties

De belangrijkste details van de Playstation 5 waar velen op zaten te wachten werden eergisteren onthuld. De prijs (€ 399 voor de Digital Edition en € 499 voor de volledige versie) werden bekend gemaakt, eveneens als de releasedatum op 19 november.

Pre-orders “starten snel”

Over de pre-orders werd niets meer vermeld dan dat deze “snel” zouden starten. Wel heel snel, bleek de volgende dag. Gisteren kwam onder anderen bol.com direct met een mail naar klanten die tijden terug al aangemeld hadden voor de reminder. Binnen een half uur na het verschijnen van de pre-order mogelijkheid op hun site ging deze al weer op “uitverkocht”. Ook bij andere winkels zijn de pre-orders maar kort online geweest of zijn de pre-orders niet eens geopend.

Vanmorgen; tweede ronde

Mede dankzij die situatie gisteren was het voor velen van ook wachten op de volgende winkel die pre-orders zou openen zodat klanten hun slag konden slaan. En daar kwam Intertoys gisteravond met een mail! “Pre-order de nieuwe Playstation 5 op 18 september 2020. Houd onze website ‘s ochtends goed in de gaten!”

Gevolg was een constante overbelasting van de website, foutmeldingen, onbereikbare website. Maar… uiteindelijk kwam hij dan toch (heel even) online, de bestelpagina van Intertoys!

Helaas was hij net zo snel weer offline, met de melding dat ze uitverkocht waren.

Op social media spreken velen hun ongenoegen uit over de gang van zaken. Niemand schijnt een pre-order te hebben kunnen plaatsen, terwijl velen zelfs sinds middernacht opgebleven zijn en aan het F5-en zijn geslagen. Bij Intertoys lijkt het erop dat er amper of zelfs geen voorraad was.

Welke opties zijn er nog?

Meerdere. Zo hebben verschillende winkels nog pre-orders open staan die pas in het nieuwe jaar geleverd worden. Nu dus reserveren en in 2021 gamen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon wachten tot de PS5 uit voorraad leverbaar wordt. Dit kan alleen nog wel even duren. Verwachting is dat er niet nog voor het einde van dit jaar voldoende voorraden zullen zijn.

Betere optie is er op de 19e november optijd bij te zijn. Coolblue heeft bijvoorbeeld aangegeven geen pre-orders te openen tot die tijd en gewoon op de 19e november live te gaan met hun voorraad:

Ook dan zal het natuurlijk dringen worden, al is ons vermoeden dat Coolblue wel een stabielere website heeft dan Intertoys vanmorgen.

Direct bericht bij beschikbaarheid?

Heb jij helaas misgegrepen en wil je in de tussentijd direct bericht wanneer een winkel online weer pre-orders opent of voorraad heeft? Meld je dan gratis aan voor de GameAlarms! Je ontvangt dan een mailtje bij veranderingen bij de webwinkels. Zo ben jij er als eerste bij wanneer de PS5 weer bestelbaar is en grijp je niet meer mis!

Volgen gamealarm:

Laatste berichten van

Laat een reactie achter